Transporturile feroviare în Romania

Admin | Personals
26 Jan 2013

locomotivaAstăzi aflu, așa cu titlu informativ, că întârzierile înregistrate de CFR Călători în anul 2012 însumează nici mai mult nici mai puțin decât 7 ani și 3 luni. Nu vorbim aici de CFR Marfă, ci strict de CFR Călători. La CFR Marfă, Domnul cu mila, că mi-e și frică să mă gândesc…

Încerc să fac o paralelă cu faptul că Ministrul Transporturilor din Japonia a fost demis, plus limitarea unor drepturi civile pentru o întârziere totală de 3 minute pe an a tuturor garniturilor de tren. Ca să fiu mai plastic, toate întârzierile tuturor trenurilor pe un an au fost de 3 minute

Aș vrea să comentez cumva acest aspect, dar sincer nu găsesc cuvintele necesare. Cred că dacă erau 5 minute în Japonia îl obligau să-și facă sepuku. Ce dreaq să-i mai facă la al nostru? Să-l excomunice pe Lună?

Pentru haterii frustrați, da, știu că infrastructura noastră nu ajunge nici măcar la 0.0000000000000(…)01 % din infrastructura Japoniei, dar Dumnezeu mi-e martor, nici nu se obosește cineva să facă ceva, câtuși de puțin în privința asta… Faptul că s-au subcontractat rutele considerate nerentabile de către mai marii din Minister unor operatori privați nu rezolvă problema. Infrastructura e tot de câcat cacao. Ciorile Cetățenii tot fură cabluri de cupru și parazăpezi ca să-și facă gard la țară. Într-adevăr nu poți să controlezi total acest aspect, cu mentalitatea noastră de românași ciorditori. Nu poți să pui cordoane de jandarmi de-a lungul liniilor de tren ca sa nu se mai fure. Asta e o chestie care trebuie să o avem în sânge și evident nu o să avem în veci și pururi Amin!

Cum spuneau și reprezentanții delegației FMI atunci când au venit ultima dată, noi nu suntem în stare să respectăm cele mai elementare reguli de circulație, cum pana mea ne luăm noi angajamente de rambursare a împrumuturilor de Ț-șpe milioane de euro?

Trenul Foamei, că așa este cunoscut trenul care face legătura între Iași și Timișoara, în zilele lui bune face 14 ore pe drum. Dacă mai și ninge, God help us!

Ce să mai zic?

Tags: , , , ,

Leave a Reply

UA-36392182-1
Read more:
The Grinch
Despre tradițiile de sfârșit de an. Ur(l)at și colindat

Tradiția spune că de Crăciun se merge cu colindul, de Anul Nou cu uratul, iar a doua zi cu Semănatul....

Close