Taxi driver. Again.

brainyfox | Personals
25 Jan 2013

taxiE fun să mergi cu taxi-ul prin București. Pot să certific acest fapt pentru noii veniți. Evident că există riscuri, într-o metropolă așa mare iți asumi anumite probleme.

Episodul de astăzi se desfășoară între Titan și Pipera, the daily drill. Comandăm frumos un Taxi de la o companie serioasă (aviz amatorilor: Meridian, Speed Taxi, Taxi 2000, Pelicanul dacă restul nu vă răspund). Vine mașina, frumos la scară, ma urc, spun direcția vântului și purcedem.

Până aici totul sună frumos.

Detalii legate de mașină:  clar era cineva fumător, tavanul era negru de atâtea particule îmbibate, preșurile infecte pline de firmituri și alte rămășite ale cuiva, el în tricouaș când afară erau -5 grade, căldura la maxim(ce dreaq), aburul se scurgea pe geamuri. Per total o Dacia Logan de firmă (no offence pentru Dacia fans), 1.4 MPI, pârțâitoare cu 300.000 de km la bord (WOW factor: cum naiba a rezistat în halul ăla atât).

Epopeea continuă, șoferul era un tip spălat, cu GPS, SmartPhone cu nushce aplicație, taximetrul mergea ok. Pasagerul evident că își vede de ale lui și butonează aplicațiile aferente job-ului. Trecem de prima intersecție, ne-am propus să fim ZEN de acasă, ce dreaq urmează 10h la corporație. Atenția îmi este surprinsă de o replică de genul: “Femei în trafic! Ce curve… m-am săturat de voi, sunteți niște distruse”. În gândul meu “Wtf?!?”, îl întreb subtil: “V-a tăiat calea? Ce s-a întâmplat?” Evident nu eram atentă la drum. Replică: “Nu Doamna sau Domnișoară, că nu vă văd inelul, m-am săturat de exemplarele astea, eu sunt om însurat, am trei copii, mama are grijă de ei, mi-e silă de femeile astea.” Boon, îmi dau seama ca nu voi scăpa din aceasta discuție nici dacă mă biciuiesc. Mergem lin, ajungem la Piața Delfinului, ca și reper este undeva la jumătatea drumului. Mă mănâncă și pe mine frustrarea lui, totuși era un tip chipeș la vreo 30 de ani, mulatru ca sa nu spun altfel, cu 3 copii. Zic eu să pun niște întrebări așa de distracție: “De ce sunteți așa de pornit împotriva șoferițelor și a femeilor în general?” BOOM vine răspunsul: ” Eu m-am însurat din dragoste, știți cum e la noi la țigani, dacă nu e aranjată e din dragoste, am dat peste o femeie care mă înșeală și care nu are grijă de copii cât eu muncesc zi și noapte, toți banii care îi fac îi are în mână, am făcut renovări, am băgat-o în casa la maicămea, i-am creat condiții, munceam zi și noapte pentru familie. “.

WOW, am rămas un pic stupefiată de cât patos punea în toată povestea, se vedea clar că era marcat, dar totuși eram siderată, de ce acea femeie făcea lucrurile alea, având în vedere că avea trei copii în grijă.

Intru în poveste mai adânc, mai aveam puțin, vreo 10 minute până la destinație, omul își punea sufletul pe tava mea, eram deja marcată de situație și încercam să ii distrag atenția cu câte-o glumiță misogină, poate, poate mai surâde… Mi s-a părut trist și constrâns de foarte multe nedreptăți, într-un final el a luat custodia copiilor, din salariul de taximetrist susținea cei trei copii, bunica avea grija de ei și el avea planuri de renovare plus procesul din tribunal, costuri peste costuri. Era un om slăbuț ca fizic, cu dureri de cap (m-a întrebat de mai multe ori dacă știu vreo farmacie în drum, timp de 30 de minute cât am mers), totuși am reușit să îl îmbărbătez și să îi demonstrez că viața nu se oprește la trei copii și o soție curvă.

Am înghițit povara lui, am plătit bonul plus bacșiș și parcă zâmbea cât de puțin.

Pe cât de rău sună, îți dai seama că sunt alții în situații mult mai dubioase, care săracii o ard câte 48 de ore în taxiuri numai ca să își trimită copiii la școală.

A fost o lecție de viață într-un taxi. Cine ar fi crezut?

Stay tuned, mai am ceva experiențe de împărtășit.

Tags: , ,

Leave a Reply

UA-36392182-1
Read more:
kelemen
Ultima oră : UDMR NU participă la guvernare ?!?

Deci OMFG OMFG OMFG !!! Acest sfârșit de an vine cu tot felul de vești, care mai de care mai...

Close