Taxa auto 2013 – mit sau realitate?

Admin | Personals
31 Jan 2013

taxa autoAcum ceva timp ne-am hotărât că este timpul să divorțăm de cele două obiecte pe 4 roți care ne cară preacinstitele funduri dintr-o parte în alta pe motiv de upgrade. Nu mai este ca pe timpul lui Tata Petre când Dacia lui din ’77 dinainte de Marele Cutremur a fost lăsată moștenire cu limbă de moarte succesorilor lui. Acum îți iei o mașină, te folosești de ea câțiva ani, îți faci treaba și după aia o măriți, pentru că vrei altceva. Poate pe vremea când ți-ai luat tu mașină nu exista navigație cu touchscreen, faruri bi-xenon adaptive și scaune de piele cu masaj. Poate ai intrat la un moment dat într-o mașină a unui prieten care avea așa ceva și ai zis “Mother of God, vreau și eu de asta!“. Ca să nu te apuci să faci tot felul de bricolaje pe mașina ta care nu avea așa ceva ai zis că e mai simplu s-o vinzi așa cum e, să mai pui ceva bani pe deasupra și să-ți cumperi ACEA mașină.

Se pare că în eterna și fascinanta Românie nu prea se mai poate așa ceva. De ce? Well, înseamnă că nu ați făcut cunoștință cu noua taxă de mediu pe care cei ce i-am ales la cârma țării doresc să le-o impună unor oameni așa civilizați și avuți precum locuitorii din România. Aparent pentru autovehiculele (nu contează noi sau second hand) înmatriculate în România înainte de introducerea taxei de mediu, asta fiind prin 2007, trebuie să achite la schimbarea de proprietar acea taxă de mediu, în noua formulă. Ce înseamnă asta? Hm. Să presupunem că ați achiziționat o Dacia Logan nouă prin 2006. Ați înmatriculat-o. Evident v-ați folosit de ea, și conform tabelului lui pește de devalorizare a mărcii, dacă ați vinde-o acum ați lua cam 35-40% din cât ați dat pe ea acum 7 ani. Bun. Dar în momentul în care Guvernul zice “Halt brother, trebuie să plătești retroactiv taxa pe care ne-o impune FMI-ul, că deh, noi dansăm după cum cântă acei băieți deștepți” și vezi că ăla de ți-o ia trebuie să mai plătească încă 1300 de Euro taxa de mediu ca să poată să o treacă pe numele său, te cam ia cu fiori. Cazul expus mai sus este personal, una din mașini fiind cea în cauză.

Am pus-o la vânzare, după care au apărut tot felul de binevoitori, de genul “Poi eu nu pot să dau mai mult de 1000 de Euro pe ea, că uite că trebuie să mai plătesc și taxa de 1500 și eu cu ce mai rămân?” De parcă la mine ar fi fundația de caritate a Maicii Thereza. Dacă s-ar putea să i-o dau gratis și tot nu ar fi bine, că Guvernul îl strânge de oo și uite câți bani trebuie să dea el la stat, să-l înțeleg și pe el. Dar el totuși ar vrea să o cumpere… Dude, do I look like I care about that problem??? Cum să scad eu cu miile de Euro din prețul mașinii doar pentru ca ăla de o cumpără trebuie să plătească mult la stat? Păi când te duci in Jermănica și-ți aduci un Chiu Șepte te negociezi cu neamțul și-i zici să mai dea jos 2000 de Euro că la tine în țară e scump să înmatriculezi mașina aia??? Ăla pune câinii pe tine măi băiețel!

Aceeași situație și cu cealaltă mașină, care are un motor mai mare, și pentru care taxa de mediu dacă aș vinde-o ar fi de vreo 2300 de Euro. Asta în condițiile în care mașina valorează vreo 2500 de Euro acum. Dacă o vând acum, ar trebui să o dau la 200 de Euro că să fie Ok pentru ăla care-o cumpără??? WTF?!?

Vorba cuiva: dacă nu o poți vinde, tragi de ea până crapă, ca un taximetrist, măcar să nu-ți pară rău…

Și uite așa, această măsură imbecilă numită taxă de mediu se aplică unui popor rupt în cur, care merge pe drum cu mașini de acum 15 ani nu pentru că sunt tâmpiți, ci pentru că atâția bani au, și dorește să-i oblige să-și ia mașini noi…

Domnilor guvernanți, noi, poporul român suntem rupți în cur, nu avem după ce bea apă, nu avem sistem de sănătate, nu avem învățământ, nu avem infrastructură de drumuri iar Dumneavoastră ne forțați să ne luăm mașini noi??? Really now???

Da, nu sunt de acord cu toate cazanele care fumegă și cad tablele de pe ele înmatriculate în Bulgaria su cu Daciile 1300. Ar trebui trase pe dreapta iar proprietarii împușcați pe loc, pentru că pun în pericol siguranța circulației rutiere.

Totodată nu sunt nici de acord ca pe o mașină luată de nouă din țară acum 6 ani, cu sisteme de siguranță și alte rahaturi să se plătească mii de euro taxa de mediu. Sincer.

Faceți o diferență între mașinile care poluează la greu, merg aiurea, dacă dai de volan stânga merg dreapta și alte chestii și cele care sunt ok, merg bine și nu prezintă nici un pericol.

Chiar doriți să le taxați la fel?? Sper să muriți în chinuri lente. Lente de tot.

Oricum e o nebuloasa totală, nimeni nu știe exact ce și cum, face ce știe mai bine și anume să dea cu presupusul. Habar nu am cum o să fie, dar dacă va fi așa cum cred eu … vor trebui să mai treacă încă 20 de ani ca să ne civilizăm. Păcat. Ne lăudam că avem oameni deștepți. Unde sunt?

Tags: , , , ,

Leave a Reply

UA-36392182-1
Read more:
Secretul nepăsării, al nonșalanței și al unei continue stări de bine

Este acesta : http://www.youtube.com/watch?v=tQhQy4xQbpU Ar trebui să nu ne mai batem atâta capul cu tot felul de chestii în viața...

Close