Saraci, saraci tare, dar …

Admin | Personals
18 Aug 2013

Oameni amarati

Suntem unul din popoarele Europei unde oamenii de rând au mai mult grija zilei de mâine, eventual a celei de poimâine, și se gândesc mai puțin la viitor, la concedii sau pus bani deoparte. Atenție, vorbesc de omul de rând, nu de cei care câștigă mult peste media salarială a țării.

Astăzi am ajuns în hipermarket pentru cumpărături uzuale, gen apă, că deh, nu poți bea apă de la robinet în acest minunat oraș. Văd o bătrână (și e plin de ei dimineața, abia târându-se dintr-o parte în alta, purtând de colo colo cărucioare imense de cumpărături, de parcă ar cumpăra jumătate de magazin, nu trei lulele trei surcele) plimbându-se printre rafturile cu produse din carne. Ia câte un mezel mai iefin, îl întoarce pe o mie de părți, se uită la preț, apoi oftează și îl pune la loc. Mă uit în coș, are 3 cartofi, un pătrunjel și o pâine. Trist. Mă ia așa cu fiori, gândindu-mă în ce țară trăim, nimeni nu le întinde o mână de ajutor pensionarilor, bla bla bla. Se tot plimbă printre carnate, se uită și oftează “Scump maică, vai ce scump e”. Și oftează iar din adâncul sufletului.

Încep să mă doară toate, iar ăla micu de stă pe umărul drept îmi șoptește “Ia frate și fă un bine, ia-i o bucată de mezel, se va bucura”. Ăl din stânga zice “Las-o bre așa, că n-oi fi tu muma răniților. Maica Theresa a plecat de mult dintre noi”. Cât se dă bătălia asta interioară bătrânica dispare. Apare două minute mai târziu cu două PET-uri de câte 3L de Bucegi, plus o sticulță mică de Vodcă. Se mai uită o ultimă dată la raftul cu mezeluri și oftează “Scump maică, scump…”. Apoi pleacă să-și plătească cumpărăturile.

Rămân ca prostul pe loc. La care ăl de pe umărul stâng îmi susură la ureche “Mnoh, dacă făceai gestul ăla este că-ți părea rău acuma?”.

Are dreptate. Îmi părea rău maxim. Suntem prea săraci să ne luăm de mâncare, dar de la băutură nu ne dăm înapoi. Picam de gâscă.

Și da, aud voci.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

UA-36392182-1
Read more:
obama
Două scurte, la botul calului …

Le-am auzit astăzi și ca să avem cu toții o săptămână în care să nu intrăm direct cu pieptul, ci...

Close