Risipiți frații mei, risipiți !

Admin | Personals
9 Dec 2012

Am văzut acum câteva zile un reportaj despre ceea ce înseamnă risipa la români. E trist. Nu faptul că el și ea, lucrători la o celebră companie de salubrizare, cu niște salarii modeste (ca să nu zic infime …), și-au luat de Sărbători în rate un plăsmet de ăla de neam prost, de 1 metru și ceva, pe care au dat echivalentul venitului lor pe familie pe circa 1 an de zile (în rate, dar totuși…). Ca să-l citez pe respectivul cetățean de vază de etnie romă “Poi dacă nu acum de Sărbători, când dreaq? Aveam nevoie de el, ca să ne mai modernizăm și noi, mă-nțelegi boss ?”. Nu contează că toată familia, adică soțul, soția, 5 boraci plus mama mare stau într-o garsonieră pe Strada Brățării. De 30 de metri pătrați, cu tot cu balcon. Plasma aia stă, sincer nici nu știu cum stă acolo și printre câte chestii adunate. Nu.

Vorbesc de faptul că acum se face cea mai mare risipă în materie de mâncare. Oamenii cumpără în prostie mâncare, de parcă am fi pe timpul Foametei lui David. Coșuri întregi cu mâncare, provizii peste provizii. Evident că nu vei putea să mănânci tot. Evident că vei arunca. Arătau oamenii la filmări în pubelele de gunoi saci întregi cu mâncare nedesfăcută. Ne-des-fă-cută! Oamenii străzii, fericirea lor. Au ce mânca. Din prea-plinul altora.

Sfatul meu pentru toți : Nu mai risipiți atât ! Știu că acum de Sărbători trebuie să avem o masă îmbelșugată. Că așa e tradiția la noi, să mâncăm muuult. De aia cei de la 112 primesc mii de apeluri cu tot felul de idioți care crapă în ei în neștire până li se face rău și după aia sună la Serviciile de Urgență să le acorde ajutor. Moca. Poi nu așa ?

Ideea de bază la această risipă e că respectivii, la sfârșitul lunii încep să se vaiete că nu mai au bani, ca alea alea. Păi fraților, ia faceți un calcul la câți bani ați dat aiurea pe ceva ce nici măcar nu ați folosit. Da, o să fiți uimiți. Căcălău de bani Foarte mulți bani ! Măcar dacă ați fi făcut un gest de bine, să fi dat ceva unuia care chiar are nevoie de asta.

Dar nu, Batman, Batman.

P.S. Când ne vedem în Bucovina la o masă îmbelșugată ? 😀

Tags: , ,

Leave a Reply

UA-36392182-1
Read more:
evilcat
Planuri diabolice de Apocalipsă

"Mmmm, abstract abstract ... Deci ce încerci tu muritoareo să-mi spui e că toată populația umană a Terrei va dispărea,...

Close