Referitor la “provinciali”

Admin | Personals
15 Dec 2012

bucovina

Din cauze și motive obiective de criză am fost silit acum ceva ani să ma mut în București. Nu a fost ușor, am luat-o de la zero într-un oraș în care nu cunoșteam decât o persoană, căreia îi mulțumesc (dacă mai este cazul 🙂 ). Am găsit un loc de muncă într-un timp relativ record. A trebui să îmi cunosc colegii, evident. Una dintre primele reacții din partea unui coleg (nu-i dau numele, dar știe că e pe “shortlist” 🙂 ) : “Iote mă mânca-ți-aș, încă un moldovean vine să ne respire nouă bucureștenilor aerul, fire-ar a dreaq”. Ce să-i mai explic la bou diferența dintre Moldova și Bucovina, obârșie pe care nu o să o reneg niciodată… Capul jos, era prima zi la muncă, nu prea poți să faci scandal chiar din prima zi, mergem înainte. În zilele următoare, tot bancuri cu moldoveni, șicane, “Bă da de ce veniți bă toți aici, e Mecca ? Stați acasă” și tot felul de chestii. Nu zic nimic, again …

Karma face (căci karma is a bitch sometimes 😉 ) ca în momentul în care mă duc să mai semnez niște acte pentru angajare să-mi cadă sub nas o copie de buletin a individului respectiv. Ghici ce … era dintr-o localitate fomistă din Moldova. Am avut un moment de ăla în care simți cu adevărat că Dumnezeu există, și cu un rânjet criminal pe față, ce nu a scapat neobservat de către fata de la HR, de parcă am câștigat la Loto, mă îndrept vesel și agale spre birou. Mă duc direct la biroul individului și-i susur în dulcele grai moldovinesc : “Shi faci wa colegu’ ?” Omul începe să râdă “Ha ha, iar a venit moldo…” La care nu-l las să termine, mă aplec peste birou, și printre dinți îi șoptesc “Vrei să te bat aici, sau afară, așa ca la mă-ta la (localitatea respectivă) … ” … Îi dispare omului zâmbetul arogant de pe față și se transformă încet în stupoare … “Ce colegu’, credeai că n-o să aflu de unde ești și tu de faci atâtea figuri ?” Omul începe să bâiguie ceva, c-o fi, c-o păți … Îi zic “Ai grijă că noi ăștia bucovinenii avem capul cam pătrat și nu știm prea multe. Dacă mai aud măcar un pâs de la tine referitor la subiectul ăsta te calc mai rău decât calci o cămașă” Și plec. Needless to say că de atunci omul și-a revizuit atitudinea și s-a dovedit a fi un om ok până la urmă.

Ca să concluzionez. Nu înțeleg de ce atâta mare tamtam cu provincialii în București. Cred că mai mult de jumătate din populația albă de aici e din provincie. Nu sunt bucureșteni get-beget. Și atunci de ce cauți să ascunzi obârșiile strămoșești pe care ți le-au dat părinții ? De ce încerci să pari ceva ce nu ești ? În speță bucureștean sadea. Dacă nu ești sadea, nu îți va ieși niciodată așa cum le iese lor. Și plus de asta, eu mă mândresc cu obârșiile mele ! De ce le-aș ascunde ?

Uite de aia nici nu o să schimb numerele de la mașini, de-a dreaq. Să se ferească în trafic de mine 😀

Tags: , , ,

2 Comments

  1. TeckyDeLaSuceava says:

    Zi-le Domnu` Jeo…zi-le tare….mai taiam din ei…da-i dreaq de fomisti…ca pana la urma urmei de nu erau moldovenii si acum vorbeau turceste…sau mai rau…ungureste!!!

Leave a Reply

UA-36392182-1
Read more:
FUEGO
Merry Christmas – part 2

Cu stupoare aflu astăzi din ediția online a unui cunoscut ziar de știri că, în acest an, mama lui Fuego...

Close