Reducerile de Black Friday, pure Romanian style.

Admin | Personals
23 Nov 2012

Nu vreau să mai insist asupra modului în care sunt făcute reducerile de orice fel în Romania. Cred că cele mai reale reduceri sunt cele aplicate la niște prețuri deja mici, pentru niște obiecte de 2 lei. Probabil că așa am reușit sa iau acum ceva timp o husă Gola foarte mișto pentru aparatul foto, cu o reducere senzațională de 50%. Da, dar prețul inițial era 20 de RON, așa că, ce mi-e 10, ce mi-e 20.

Vreau să insist asupra unui alt fapt. Acela cum că nu o să încetăm niciodată să ne furăm caciula și să trăim într-o lume de care de fapt nu aparținem de nici o culoare, cea a reducerilor adevărate.

Caz concret : din multitudinea de obiecte ce beneficiază de reduceri fantastice am ales un aparat foto, în speță un FujiFilm S2800. Având în vedere că magazinul Domo e fix lângă mine, mai fac din când în când incursiuni pe acolo. Acest aparat FujiFilm s2800 a fost dintotdeauna în oferta Domo la prețul de 480 de RON, la care primeai bonus un card de 4GB. În altă parte, în interiorul magazinului Auchan, l-am găsit la 460 de RON, adevărat, fără acel card bonus. Dacă îl achiziționai și pe ăla probabil ajungeai la același preț.

Totul până la mirobolantele reduceri de Black Friday de astăzi, unde găsim acest aparat la fantasticul preț redus de 459 RON. Redus, atenție, de la 599 RON.

Alo fetele, aparatul ăsta nu a fost o singură zi în viața lui la prețul de 599 RON. Dar, într-adevăr dă bine o astfel de reducere de aproape 150 de RON, de aia omul se aruncă.

Reducerea de fapt nu există, sau dacă există e de maxim 20 de RON.

Exemplele pot continua, dar mi-e silă să mai scriu despre ele. Las acești bravi “vânzători” să facă singurei băiță în mocirlă.

Aviz amatorilor 😉

Tags: , , ,

4 Comments

 1. Adrian says:

  Un anume expresor pe care il urmaream, la emag era 239 lei inainte de “vinerea negra” iar acum este la ~170 lei. Uimitor, nu? In conditiile care alte magazine il vindeau la 170 lei in orice alta zi exceptand BF. Intr-adevar, fata de anul trecut cand oamenii nu erau acomodati cu acest fenomen, nu puteai face comparatie pentru ca nu erai pregatit. Anul acesta probabil multi au urmarit un acel produs pe care au zis sa-l cumpere de BF si spre uimirea lor, urmarind pretul indeaproape, au ajuns la concluzia ca exista sanse sa-l cumpere chiar ceva mai scump.

  Concluzia: Suntem inca in Romania.

  • Admin says:

   Unul din motivele pentru care la americani chiar sunt reduceri este acela că oamenii sunt conștienți de faptul că vine sfârșitul anului, respectivele produse vor fi obsolete, vine generația nouă și atunci chiar e normal să le reduci, să scapi cât mai repede de ele pentru a face loc generației noi.

   • Adrian says:

    Iar de cele care nu scap, le distribuie prin tari ca Romania unde pentru noi multe din generatiile noi sunt defapt generatiile apuse (Desigur, exista si exceptii, insa, cel putin pe plan vestimentar, noi intodeauna vindem la raionul “noutati” colectii de prin anii trecuti).

Leave a Reply

UA-36392182-1
Read more:
weed
Legalize-it …

Frații noștri întru Bob Marley de pe continentul european, în speță olandezii, nu se mai pot lăuda cu privilegiul de...

Close