Parcarea de la Kilometrul 0 – part 1

Admin | Personals
15 Nov 2012

Bun. Astăzi domnul primar general al Capitalei a inaugurat cu surle și trâmbițe mult-așteptata parcare din Piața Universității, aka Kilometrul 0 al României.

Într-un final vom avea unde să parcăm mașina atunci când vrem să ajungem în Centru Vechi al Bucureștiului. Nu că până acum nu am fi avut unde. Puteam parca pe Splai, ghidați de minoritățile de etnie rromă ce populează cu succes zona. De curiozitate am încercat să număr banii pe care o astfel de ființă umblătoare (pentru că altfel nu pot defini respectivii oameni). Într-o perioadă de aproximativ 30 de minute, un mini-rrom a făcut cam 30 RON. Atenție : NEIMPOZABILI! No, la un calcul scurt, în 8 ore lucrătoare o astfel de persoană face cam 480 RON. Înmulțit cu 30 de zile, că deh, rromii nu au pauză, ajungem la minuscula sumă de 14400 RON. Pentru cei care se descurcă mai greu cu banii, e vorba de 144 de MILIOANE VECHI ! Cam bun pentru o lună de muncă …. Păi alții baga la corporații la greu vreo jumatate de an ca să ajungă la banii aștia …

În fine, divaghez de la subiect. Ideea majoră ar fi ca această schimbare să se reflecte în dispariția ciorilor acestor cetățeni onești ai Capitalei noastre mirabolante. Nu mă comparați cu Hitler. Eu aș pune aruncătorul de flăcări pentru a curăța zona centrală de tot felul de păduchi elemente antisociale de genul acesta …

Divaghez din nou. Trebuie să ma concentrez.

Ideea de bază la toată această afacere e că bucureștenii vor putea parca gratis 450 de mașini și vreo 50 de motociclete în subteranul primitor al parcării subterane. Yeyyyyyy !!!!! vor spune toți.

Dar, cum spune englezul, there’s a catch ! După primele 2 săptămâni de la inaugurare, se va institui o taxă de 2 RON pe oră pentru autovehiculele parcate acolo, sau vor exista diverse forme de abonament, variind de la 350 la 500 de RON lunar.

Ei, pe cât punem pariu că în primele 2 săptămâni parcarea respectivă va fi plină ochi de mașini, iar după 2 săptămâni rata de ocupare va scădea undeva la 30% ?

Nu de alta, dar dacă nu e mocu, nu e bun deloc.

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

UA-36392182-1
Read more:
The Grinch
Despre tradițiile de sfârșit de an. Ur(l)at și colindat

Tradiția spune că de Crăciun se merge cu colindul, de Anul Nou cu uratul, iar a doua zi cu Semănatul....

Close