Parcarea de la Kilometrul 0 – part 2

Admin | Personals
15 Nov 2012

Partea proastă în toată afacerea asta a parcării subterane de la Universitate este că domnul Oprescu nu a respectat planul de urbanism si proiectul inițial, întrucât planul inițial prevedea construcția unor spații verzi deasupra, a unui spațiu de promenadă, ceva ce să nu le creeze oamenilor impresia că trăiesc într-o junglă de beton.

Partea bună a lucrurilor, din punct de vedere al contribuabilului de rând este că s-a realizat o reducere a costurilor de aproape 60%. Asta în ideea în care proiectul inițial necesita cam 1.500.000 de Euro, iar după toate tăierile făcute a ajuns la 500.000 de Euro.

Partea proastă a lucrurilor este că ceea ce s-a tăiat ar fi fost reflectat tocmai în aducerea zonei la statusul dorit, în speță o oază de verdeață în mijlocul Bucureștiului, un loc ce nu lasă impresia că dedesubt se află o alta junglă de beton. Din păcate acest lucru nu s-a realizat, iar momentan spațiul de acolo arată dezolant, ca după un război atomic.

Dar, nu-i așa, “banii vorbește” ….

Cele două proiectante au făcut tot felul de petiții referitoare la nerespectarea proiectului. Sunt curios unde se va ajunge. În sensul în care va ceda Primăria Generală și va mai aloca bani pentru înfrumusețarea zonei, sau va fi totul limitat la bani. De genul atâția au fost, cu aștia ne-am descurcat …

Probabil că va fi varianta a doua. Sper să mă înșel.

Păcat oricum. Putea ieși ceva de-a dreptul european.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

UA-36392182-1
Read more:
Pușcăria, izvor de erudiție și smerenie

Șoc și groază în lumea beletristică! În lumina ultimelor evenimente care au condus la eliberarea înainte de termen a unor...

Close