Despre mita electorală

Admin | Personals
20 Nov 2012

În ultimele zile, având în vedere că ne apropiem cu viteză de alegeri, că deh mai sunt doar vreo 3 săptămâni, asist cu neputință la o intensificare a lătrăturilor haitei de javre înfometate, reprezentată de foștii, actualii și posibil viitorii aleși ai acestui neam de oameni vajnici și neînfricați care este poporul român.

Din păcate nu prea sunt metode să nu auzi lătrăturile astea. Latră la TV. Stingi televizorul. Latră la radio. Îl închizi și pe ăla. Deschizi o pagină de știri pe Internet. Surpriză : “Ham, Ham”. Ok, închizi calculatorul, ieși afară să mai uiți de toate astea. Ajungi în stradă, trece o caravană din asta electorală promovând cu surle și trâmbițe nușce Chihuahua dornic de ciolan. Când ridici ochii din asfalt (nu stai din smerenie cu ei acolo, ci ca să poți evita gropile) te lovește fix în retină o fotografie a unui cațel pe un stâlp, promițând marea cu sarea. Te dai bătut și revii acasă, măcar e cald acolo.

Concluzia e că atât timp cât trăiești în civilizație nu ai cum să scapi de aceste lătrături lugubre. Poate doar dacă ai fi vreun pustnic în cine știe ce vârf de munte uitat de lume nu ai avea cum să ai acces la această mostră deosebită de civilizație.

A, ba nu, greșesc, au pus mai-marii Bisericilor termopane și la chiliile săpate în piatră în vârful munților după cum am văzut mai zilele trecute, deci da, s-a dus naibii ideea cu ascunderea de civilizație.

Fiecare membru al acestei haite de câini hămesiți încearcă să ajungă la ciolanul ridicat sus de cineva prin tot felul de metode. Metoda cinstită și prin care respectivul câine ar putea să demonstreze că este demn să roadă la os este, evident, ca printr-o multitudine de exerciții fizice, să sară mult mai sus decât oponenții lui, ca lumea să-l remarce și să-i dea osul. Metoda necinstită ar fi aia prin care javra respectivă ori se lingușește exagerat pe lângă stăpânul său, poate poate îi pică ceva în cioc, sau se încaieră cu celelalte javre ce ar putea promite să fie o reală amenințare pentru el.

Bănuiesc că se subînțelege analogia dintre javre și candidații politici. Nu de alta, dar va zice careva că bat câmpii vorbind despre câini.

În fine, gudurarea asta politică pe lângă picioarele alegătorilor se face de obicei prin mita electorală. Bine, ei zic că nu e mită, dar de obicei oferirea de produse sau servicii pentru obținerea de foloase necuvenite se cheamă mită. Ingeniozitatea candidaților nu prea mai are limite. Dacă de obicei se oferea câte un pix, o cutie de chibrite, un balon sau o șapca, acum băieții deștepți s-au orientat exact spre ce-l doare pe român : bani, mâncare, băutură. A, și telefoane mobile, că am înteles că domnul “care este” a distribuit câteva mii de telefoane alegătorilor, doar așa, ca să stea in touch … Oricum, în principal e vorba de băutură, ca să uite respectivul că nu i s-au dat și bani.

Dar, că aici voiam să ajung, cel mai ingenios dintre toți mi se pare D.D. Cine altcineva s-ar fi putut gândi să achite contravaloarea spălării autovehicolelor alegătorilor ? Mi se pare un om cu o gândire muuult înaintea contracandidaților săi. Cine s-ar fi gândit la asta ? Cine ?

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

UA-36392182-1
Read more:
Sorin Oprescu
Parcarea de la Kilometrul 0 – part 1

Bun. Astăzi domnul primar general al Capitalei a inaugurat cu surle și trâmbițe mult-așteptata parcare din Piața Universității, aka Kilometrul...

Close