Mic ghid de supraviețuire în jungla cumpărăturilor

Admin | Personals
5 Dec 2012

În noaptea asta copii care au fost cuminți în timpul anului și și-au curățat ghetuțele vor primi în ele un cadou de la Moș Nicolae. Este și o legendă privind tradiția atârnării șosetelor pe șemineu și pusul cadourilor în ele. Explicația e simplă, totul a pornit de la Moș Nicolae în secolul IV, în momentul în care a dat drumul unui săculeț cu cadouri pe horn iar el a picat într-o șosetă pusă la uscat pe șemineu (sau ce ținea la vremea aceea loc de șemineu). De atunci ideea că dacă pui șosetele la șemineu, cineva va pune cadouri acolo în noaptea de 5 spre 6 Decembrie.

No, ca să clarific din start niște chestii, în ziua de astăzi NU mai există Moș Nicolae. Nu. Doar mama, tata, prietenul, prietena, soțul, soția care duc mai departe această tradiție a punerii cadourilor în această noapte. Îmi pare rău copii, asta e cruda realitate.

În România din ziua de azi oamenii sunt foarte comozi. Sunt foarte puține cazuri în care lumea își face aceste cumpărături de cadouri din timp. Majoritatea o lasă pe ultima sută de metri și se înghesuie ca bovinele la cumpărături spre seară. Din experiență vorbesc. Și atunci e normal să fie un trafic infernal prin oraș, chiar și la ora 10 seara. E normal să fie îmbulzeală și omor de populație prin magazine. Să te ferească Dumnezeu să fii prins în această gloată de berberi. Vei fi călcat în picioare, îmbrâncit și alte alea. Nu mai vorbesc de prețuri. Fraților, sunt niște prețuri de ți se urcă sângele la cap. Lumea nu prea se mai uită la chestia asta, sunt impulsionați să cumpere că deh, sunt pe ultima sută de metri și trebuie să cumpere ceva.

Sfat: Luați totul din timp ca să evitați să ajungeți acasă după o zi de căutări cu nervii praf, mașina lovită și nici nu ați luat ceea ce cu adevărat vroiați, ci v-ați mulțumit cu ce ați găsit.

Tags: , ,

9 Comments

 1. Suzy says:

  Hmm, sa nu deschidem subiectul “nu exista”, domnule ajutor de Mos :p

 2. Graal says:

  Si cand copilul de 5 ani o sa-l astepte pe Mosu’…sa te vad eu cum ii explici asa ceva. In copilarie exista si punin loc pentru magie. Ce-i drept, din ce in ce mai putin. Dar exista. Nu risipi si bruma care a mai ramas 🙂

 3. Graal says:

  Mare om, mare caracter! I love you, bre!

 4. Graal says:

  Ceva de genul…gheata/ceai/picior?

 5. Graal says:

  Atunci…I agree, dog!

Leave a Reply

UA-36392182-1
Read more:
taxi
Povești nemuritoare, taximetrist style

Am ajuns la concluzia că merg destul de des cu taxiul, încât poveștile auzite merită să fie împărtășite și altora....

Close