Discuția intelectuală din tramvai

brainyfox | Personals
14 Dec 2012

tarani-romaniCe frumos a venit iarna peste noi! Parcă ne doream un alizeu rece după 40+ întâmpinate vara asta! Iată că circulăm cu mijloacele de transport în comun puse la dispoziție de autoritatea publică locală. Sigur că ne dorim sa fie metroul așa cum l-am văzut în Moscova, New York, Amsterdam, Madrid, Londra … you name it! Nu e așa ? Logic pentru că trăim în România. Nu vreau să fiu cârcotașă, dar dacă aș analiza o călătorie cu metroul vs tramvai vs autobuz sunt avantaje și dezavantaje, totul e subiectiv până la urmă, ține de ruta ta spre serviciu, de cum îți duci copiii la școală și așa mai departe. Bine, știu, copiii se duc cu SUV-ul și se balegă fix în față la gradi / școală / liceu, etc, dar totuși …

Să revenim la subiect. Din varii motive a trebuie să mă urc astăzi într-un tramvai , 36 la număr, ca să ajung rapid, hahaha, la un rendez-vous. Bineînțeles că am mai experimentat această potecă, avem de la cerșetori, aurolaci, muncitori până la conaționalii de etnie rromă, care scuipă semințe, își fac nevoile în tramvai, eventual mai vedem și ceva porno (pățită treabă), până la aruncatul petardei în mijlocul tramvaiului, că deh, vin Sărbătorile!

Eram mult prea Zen pentru toate aceste lucruri, dar încercând să fac față frigului cu gluga pe cap, ascultam discuțiile interminabile ale călătorilor, bad pussycat de altfel 😀

Mi-a sărit ceva în ureche foarte interesant, era un cuplu, s-au întâlnit undeva la mijlocul traiectoriei și s-au gândit ei să-și spicuiască din ce au făcut în ziua respectivă.

Foarte interesant. Ea îl întreabă, citez: “Ai mâncat astăzi? Ce anume?”. Bineînțeles că El răspunde: “Am mâncat niște mâncărică de aia făcută de tine aseară! Yummy! Și cu niște măsline pe care le luasem de unde știm noi și cu … aaa da cu niște șunculiță de aia bună de la ȚĂRANI!”

Imediat mi s-a amplificat simțul auditiv. Cum adică de la ȚĂRANI? Vine normal continuarea …

“Păi știi că la Domino acolo este în fundul pieței un magazin de țărani, ăla face șunculiță ca la mama ei, o fierbe în ceaun, e delicioasă, știi iubi, așa cum ne place nouă! ” Ea evident că îl întreabă detalii legate de magazin, cine sunt acei țărani etc.

Aș fi putut interveni, spunându-i că acel om care produce acea magnifică șunculiță este producător din PROVINCIE, și nu țăran de rând, și ultima întrebare de baraj dacă îmi permitea: Ce reprezintă pentru tine noțiunea de țăran? ”

Cu siguranță discuția devia spre mama, tatăl, socrul și așa mai departe.

Ideea principală este ca în acest magnific București, tot ce nu vine de la Hypermarket este de la țăran! Chiar asa este, spre șocul unora! Toți cei care produc produse tradiționale Sibiene, Maramureșene, Bucovinene etc. sunt țărani!

Închei prin a spune : NU ȘTIU CARE E MAI ȚĂRAN, ĂLA DE CUMPĂRĂ SAU ĂLA DE LATRĂ ÎN PIAȚA MARE!

Tags: , , , ,

Leave a Reply

UA-36392182-1
Read more:
evilcat
Planuri diabolice de Apocalipsă

"Mmmm, abstract abstract ... Deci ce încerci tu muritoareo să-mi spui e că toată populația umană a Terrei va dispărea,...

Close