Despre spiritul cetățenesc în Germania

Admin | Personals
16 Dec 2012

AC-Schnitzer-BMW-123d-Polizei-6Referitor la cele 2 posturi anterioare.

La puțin timp după ultima mea aventură din țară a trebuit să plec spre Belgia să rezolv niște trebușoare. O zi nedormită înainte, dormit puțin pe parcurs, s-a adunat oboseala. Când m-am întors, undeva pe lângă Frankfurt, trebuia să părăsesc autobahnul pentru a ajunge la o anumită locație. Oboseala și-a spus cuvântul (nu aveam GPS) și nu mai eram în stare să găsesc respectivul exit, mă tot învârteam în cerc că o găină cu capul tăiat.

În totală disperare opresc la un Peco să beau o cafea și să-mi pun gândurile în ordine. Văd în parcarea Peco-ului o mașină de poliție. Zic taci că-i bun. Intru, văd la o masă pe doamna/domnișoara polițist împreună cu niște prietene, mă duc direct la ea și o rog să mă ajute. Ea, foarte binevoitoare, îmi ia harta și îmi explică ce și cum. Probabil că mi-a văzut fața când m-a întrebat dacă am înțeles. I-am zis Nu. Atunci ea, fără să stea pe gânduri, îmi zice : “Mergeți în parcare la mașină și vin și vă ghidez eu”. Hm, zic, tricky stuff, nu cred asta. O văd prin geam cum le salută pe prietenele ei și le face semn că se întoarce, vine la mine la mașină și-mi zice să o urmez. Plec după ea, gonim pe autobahn, mă duce exact la exitul respectiv, îmi semnalizează din avarii și-mi face semn de bun rămas cu mâna pe geam. A stat să vadă dacă mă descurc sau nu. După aceea a plecat înapoi în treaba ei.

Are rost să mai comentez calitatea serviciului oferit ? De ce acolo se poate și aici nu ? De aia ei sunt acolo unde sunt și noi … unde suntem.

Tags: , ,

2 Comments

  1. TeckyDeLaSuceava says:

    mai asteapta vreo 50 de ani si asa o sa fie si la noi,,,cam cu atat suntem in urma

Leave a Reply

UA-36392182-1
Read more:
Human Resources
Despre procesul de recrutare in Anno Domini 2012 – part 1

E un post puțin mai lung, so bare with me on this one. Există mai multe motive pentru care ai...

Close