Despre nemultumire. Sau cum sa urasti visceral ceva. Gica Contra style.

Admin | Personals
15 Jul 2013

noÎn această lume mirifică de ne-nconjoară există un specie deosebită, o specie despre care vom discuta astazi mai pe larg.

Această specie se cheamă “Omus Nascutus Nemultumitus”. Asta e denumirea științifică. Cei mai de la țară așa îi spun “Gică Contra”. Ei sunt ăia care știu tot. Au citit tot, au vazut tot, au trăit tot. Nu poți să îi surprinzi cu absolut nimic.

O zi obișnuită din viața lui Gică Contra

Dacă lui nu îi place ceva, atunci acel ceva e de căcat și punct. Dacă îți place ție ceva … atunci e probabil un gunoi. El a citit de (minim) 4572 de ori mai mult decât tine, a văzut mult mai multe filme, a văzut toate concertele din lume. E genul “E mai bună cartea decât filmul”. Știe toți actorii, toate trupele. Când el asculta Aznavour, Charles era șoferul lui Piaf. El a descoperit pe toată lumea, el știe tot. Omul urăște din suflet orice. Pur si simplu. Din oficiu. Nu iubește nimic, e critic cu toată lumea. Se hrănește cu răutăți, le aruncă în stânga și în dreapta. Dacă spui că echipa ta preferată din România este Steaua va spune că toți proștii din țara asta țin cu Steaua. Multi și proști. Dacă îi spui că asculți Oasis o să îți spună că el îi asculta pe frații Gallagher înainte să facă trupa.

Dacă spui că îți place Morcheeba ești hipster. Asta e valabil la orice. Dacă mergi la un atelier, ești hipster, dacă mergi la control, ești hipster, dacă ai ochelari Wayfarer, ești hipster, dacă ai geaca de piele, ești hipster, dacă ai Converși, ești hipster. Habar nu are ce înseamnă cuvântul … dar e la modă. Sună bine. A auzit el de la unii și e ok. Dacă îi spui că citești Cioran … îți spune mediat că e de căcat. El citea Cioran la 3 ani. Omul nu știa “Cățeluș cu părul creț” dar știa tot ce a scris Noica. Dostoievsky e de căcat, Shakespeare era un distrus. Dacă îi spui că îți place Nina Simone … spune că ești un papagal. Dacă mergi la teatru … spune că o faci din snobism. Opera? Aia e pentru gay.

Dacă te impresionează ceva … ești un papagal. Doar proștii sunt sensibili și modești. Dacă îți place Almodovar  ești un bou. Păi când vedea el Matador … tu închiriai cu buletinul lu’ mă-ta casete video cu Țestoasele Ninja și Sport Sângeros. Jean Pierre Jeunet s-a consultat cu el când a decis să o distribuie pe Audrey Tautou în Amelie. A făcut pipi pe toți regizorii. Cine bă, Tarantino? Ala e un sclav bă … La serviciu e scârbit, nu are chef de nimic, e supărat pe viață. E ca în bancurile cu Chuck Norris. Le stie pe toate. Are atâtea experiențe încât ar putea să scrie o carte. O broșură, poate să facă și un flyer frumos.

Unde se simte această specie cel mai bine? Pe net. La adăpostul unui ecran de PC. Să nu îi vadă nimeni. Sunt ăia care comentează la orice. Au mereu de spus ceva. Cu toate că săracii chiar nu spun nimic. Sunt triști și pierduți. Te corectează și când nu e cazul. Sunt mereu supărați, cred despre toți că sunt niște ratați. Zic mereu că nu îi interesează părerea celor din jur … cu toate că se vede pe ei că sunt afectați. Apoi se retrag în carapacea lor de unde aruncă cu venin. Nu contează ținta. Deschid gura și scuipă. Par neinteresați de ceea ce se întâmplă în jurul lor însă comentează despre toate căcaturile. Îți spun chestii de genul “De data asta chiar îmi place cum ești îmbrăcat” … de parcă chiar contează părerea unui om lipsit cu desăvârșire de stil.

E genul ăla care dacă sunt 3 la masă și pleacă unul îl bârfește pe ăla … apoi dacă pleacă altul … tot așa. Prin eliminare. El e cel mai bun, cel mai deștept, cel mai cult, cel mai cel. Restul sunt niște gunoaie. E ala care zice că muzică de calitate nu se mai face din 1990. Că orice e nou e de căcat. Tot ce a facut Bon Jovi până in 90 e ok … apoi e de rahat. Asta dupa ce spui ca ai fost la ultimul concert al lui. România e de căcat pentru el, îi înjură pe toți … dar nu vrea să plece. Nu știe nici el de ce. Nu știe în ce tabăra se află. Are în cap un singur lucru: e contra. Îi place să se pișe mereu contra vântului. Nu a fost niciodată pro … pentru că așa îi place lui. Să fie împotriva . Mereu. Chiar dacă nu are argumente, chiar dacă și el în sinea lui își dă seama că e aiurea … dar așa e modelul. Așa crede că îi stă lui bine. Nemulțumit de tot. Tot ce îl înconjoară pute. Singura problemă este că el nu s-a mirosit. El pute. Și pute rău.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

UA-36392182-1
Read more:
miniprix
CoolBuy încă mai sunt pe piață ?!?

Din ciclul super-mega-extra-ofertelor de la tot felul de agregatori de ăștia de oferte, astăzi avem oferta zilei de la CoolBuy....

Close