Despre cauciucurile de iarnă și importanța lor

Admin | Personals
14 Jan 2013

q7Da, știu cum sună titlul, cu toate acestea nu vă voi plictisi cu multe detalii tehnice. Cert este că sub temperatura de 7 grade Celsius, cauciucurile de vară, de orice mamă ar fi se plastifiază și fac mașina sanie. Cele de iarnă au altă compoziție, sunt mai moi, se uzează mai repede într-adevăr, dar ești mai safe cu ele pe zăpadă sau noroi. Bine, și profilul e total altfel, dar nu insistăm. Paradoxal nu mulți oameni știu aceste aspecte mai tehnice ca să spunem așa, și se gândesc că guvernul a dat lege să poarte iarna toți 4 cauciucuri de iarnă pe mașină, și nu 2 numai pe roțile tractoare doar ca să-i f$%ă la bani și la icre. Într-adevăr există și posibilitatea acestui act sexual între guvern și prostime, dar în mare parte e for a good cause. Câți dinte noi nu au văzut tot felul de ciumpalaci care, având cauciucuri de vară pe mașină, sau în cel mai prost caz slick-uri de curse de acum 20 de ani, se pun de-a curmezișul pe drum cum dă un pic de zăpadă, nu pot frâna și trec glonț prin intersecții, eventual întâlnindu-se la o cafea pe la mijloc cu un tramvai, cum a făcut și Il Luce, sau se face verde la semafor și roțile lor mestecă în gol, ei nu pleacă de pe loc și blochează intersecția. Nu mai spun de eternele TIR-uri care, cum dă un pic de zăpadă pe la munte auzi la știri că nuștiucâte TIR-uri s-au pus de-a curmezișul drumului, au patinat și au ieșit în decor, sau pur și simplu au blocat circulația, iar tu, ca un creștin cinstit, cu toate că ai mașina echipată, trebuie să stai ceva ore acolo până vine careva să-l scoată pe dobitoc.

Da, știu, suntem o țară săracă, precum observă toată lumea, și toți se vaietă că aoleu păi da nu am bani de cauciucuri, ‘le muma de guvernanți, că e scumpe, ei nu se uită că nu avem cu ce? Păi conjo, dacă nu ai cu ce, lași mașina în garaj și nu mergi cu ea. Aoleu boss, păi nu se poate asta, eu trebuie să ajung la servici, merg așa cum se poate, poate nu pățesc nimic… Măi copii, voi încă nu ați înțeles că mașina pe timpurile acestea este un lux? Numai cei care și-l permit are the chosen ones. A, vrei mașină? Fii pregătit să plătești taxe și impozite, rovignete, asigurări, combustibil, consumabile, reparații and so on. O mașină tot timpul îți va cere, nu îți va da…

În fine, divaghez…

Acum vreo lună mă întâlnesc de Sărbători acasă la Suceava cu un prieten, bun prieten de altfel, omul super fericit că tocmai își luase mașină, vânduse tat-su niște pământ și a zis să-i ia odraslei o mașină serioasă second hand, un Jîp demn de oameni cu ceafa lată. La scurt timp dupa ce și-a luat omul Chiu Șaptele a început să ningă acasă. În primă fază corect, omul se duce hotărât să-și ia cauciucuri de iarnă. All good. Doar că ale lui costau undeva la 1000 de euro noi. Omul înghite în sec, cu ochii cât cepele, zice De Puta Madre, sunteți niște hoți infecți să moară mamaie, eu atâția bani nu dau frate că n-am de unde, dacă am mașină scumpă înseamnă că tre să dau și bani mulți pe caucioace??? Noooooo… Pleacă omul la un depozit de anvelope second hand. Dă de unele mai ieftine, cam la jumătate. Nooo brother, e enorm, ceva la 100 de Ron bucata n-aveți? Pentru asta a matale? întreabă baiatul de la depozit. Poi evident bă, doar nu pentru Dacia lu’ tata… zise el umflându-se tot în pene și lustruind cu dosul gecii vopseaua metalizată a bolidului de 250 de căiuți frumoși. Boss, n-avem. Doar la 500 de Ron bucata dacă vrei, că la așa mașină… Blestemând, tunând și fulgerând, omul zice Bă știți ce? Fac pipi pe ele cauciucuri, nu-mi trebuie că eu am Jîp bă, am 4×4, sunt un smecher… și plecă în trombă. Cât de în trombă se putea cu cauciucuri de vară pe un asfalt acoperit de zăpadă.

A doua zi mă întâlnesc cu omul prin oraș, din întâmplare, perpedes, omul șchiopătând nițel și oareșcum vânăt la niște ochi. Ce-ai pățit frate, cu cine te-ai bătut? La care omul amărât îmi zice cum a derapat el cu mașina pe zăpadă la ceva timp după ce plecase de la depozit, cum s-a răsturnat și dat peste cap de vreo câteva ori pe câmp, că avea și viteză. Mașina praf, el a scăpat, cam betegit dar a scăpat.

Bottom line e că el calic fiind, nu a făcut nici asigurare CASCO la mașină, mașina a fost daună totală, așa că pogoanele pe care le-a vândut tat-su să-i ia odraslei mașină s-au dus pe apa sâmbetei.

Astăzi tot cu Dacia lui tat-su merge, dar cu cauciucuri de iarnă.  A spart 400 de Ron pe niște reșapate…

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

UA-36392182-1
Read more:
gunsandroses
Să ne-amintim de Guns’n Roses

Una dintre formațiile care mi-au încântat adolescența. Muzică, nu zgomot. Fiecare am avut parte de așa ceva. Și ca să...

Close