Despre arta regizorală

Admin | Personals
9 Jan 2013

igorArta regizorului poate fi comparată cu arta dirijorului unei orchestre simfonice mari. În cazul în care este nevoie să fie interpretată o piesă simfonică complicată cu ajutorul mai multor instrumente diferite, dirijorul trebuie să facă tot posibilul ca să fie auzite toate nuanţele muzicale ale piesei simfonice, interpretată de toate instrumentele din orchestră, doar astfel putem vorbi de constituirea unei opere muzicale integre.

Știu că mulți dintre voi au auzit (sau nu?) de regizorul de peste Prut din Republica Moldova Igor Cobileanski. Nu are rost să-i mai fac o prezentare, găsiți destule pe Goagăl despre el. Ce voiam să scot în evidență este faptul că în scurt-metrajele sale este o așa de mare asemănare între viața moldoveanului de rând și cea a românului sadea. Prea mare asemănare aș putea spune.

De exemplu, trei depanatori de telecomunicații sunt trimiși iarna în câmp să repare un cablu. Frigul, vodka și mintea cea “dinainte” a moldoveanului fac misiunea imposibilă.

Sau un primar plictisit, un adjunct bătrân și un polițist sadea sunt în căutarea unui strop de inspirație … Valabil și pentru cursele noastre electorale.

Sau cum e viața după blocurile gri moldovenești, țn comparație cu cele bucureștene.

Sunt mai multe, dar n-are rost să le înșir aici pe toate.

P.S. Știu că sunt mai vechi, nu fiți hateri! Mie îmi plac 🙂

Tags: , , , ,

Leave a Reply

UA-36392182-1
Read more:
Keep calm and read Photoimpressions.ro
Keep calm and …

Close