Ce însemnă să fii corporatist ? – part 2

Admin | Personals
15 Nov 2012

Îi vezi peste tot. În trafic, în mașini, în mijloacele de transport în comun, perpedes … Ei sunt o specie aparte. Se cheamă Corporatiști.

Cum îi recunoști ? Hm… e destul de simplu.

EL : Dacă e un corporatist average atunci poartă un costum negru, conduce un Ford Focus sau un Renault Clio sau VW Golf sau o Toyota de aia supozitor, nu știu exact, că e Yaris sau Corolla sau ceva de genul … Are neapărat un Blackberry sau HTC sau iPhone, tot timpul stă cu handsfree-ul în urechi, majoritatea timpului vorbește cu cineva și gesticulează larg, parcă numai el ar fi pe plantație. În restul timpului ascultă muzică și nu aude claxonul mașinilor în momentul în care trece pe roșu la semafor. Clar are un rucsac sau o servietă în care își cară multpreaprețiosul laptop dat de întreprinderea la care prestează. Eventual cu sigla companiei, ca să vadă toată lumea că nu e un ciuri-buri. Poartă pantofi de ăia de lac, eventual cu botul ascuțiti, chit că sunt cu un număr mai mari, dau prestanță. În general (dar nu e o regulă) are ochelari, probleme cu tenul și început de calviție.

EA : O așchie de om, mai pe scurt o scândură, de care te-ai putea lovi grav dacă te lovești, îmbrăcată office, cu taior si pantofi cu toc jos. Părul prins in coadă de cal, în cazul în care are păr mai bogat, sau lăsat în voia sorții dacă e mai scurt. Se crede o bombă sexy, dar e muuuuuult departe de acest ideal. Ține telefonul de firmă neapărat în mână și eventual rupe Facebook-ul sau alte site-uri de socializare. Marea majoritate poartă ochelari, unele chiar au nevoie, altora li se pare ca e mai sexy așa. Proastă alegere.

Dacă îi vezi în trafic sunt tot timpul aiuriți, schimbă CD-ul cu manele sau alte muzici introvertite, se machiază (am văzut și bărbați, nu râdeți) sau vorbesc la telefon, cu o mare durere în părtile care nu sunt sărutate de soare de tot ceea ce se întâmplă în jurul lor.

Când ajung acasă merg împreună la cumpărături la Hipermarchee, de unde vin cocoșați de N-șpe pungi conținând cele trebuincioase unui trai decent. De obicei curpapir, neapărat cu miros de orice altceva decât de hârtie cazonă, niște preparate feliate, absolut necesare sandwich-ului de dimineață, si muuultă apă plată. Nu că ar bea ca porcii peste noapte și ar avea arsuri, dar apa de la robinet e infectă. True Fact.

Dacă feri Doamne mai există și un borac copil în toată această ecuație, se mai adaugă niște Pamperși, niste lapte condensat și alte chestii. Aici nu mă bag mai în amănunt, nu am copii, nu pot să ma pronunț.

Bottom line-ul e că ei sunt fericiți, așa, în nimicnicia lor. Niște roboței care pentru 30-40 de milioane bagă la greu muncă de dimineața de la 9 până seara la 9.

Dar sunt fericiți că își fac concediul anual în Grecia, la Paralia sau Halkidiki.

Bun așa. Carry on.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

UA-36392182-1
Read more:
usa
Amintiri din paradis : The American Dream – New York City – part 1

New York, cunoscut și sub denumirea colocvială de New York City sau NYC în slang, este cel mai populat oraș...

Close