Amintiri din paradis : The American Dream – New York City – part 1

Admin | Travel
19 Nov 2012

New York, cunoscut și sub denumirea colocvială de New York City sau NYC în slang, este cel mai populat oraș din Statele Unite, zona sa metropolitană reprezentând una dintre cele mai mari aglomerații urbane din lume. Este situat în statul New York (NY) și încă își apără cu furie statutul de cel mai mare oraș al Statelor Unite încă din 1790, fiind de asemenea și primul oraș capitală al statului și locul de numire a lui George Washington ca primul președinte al Statelor Unite.

De mai bine de 100 de ani a fost unul din centrele mondiale importante de comerț și finanțe. New York este de asemenea considerat unul din cele mai importante orașe din lume datorită influenței sale globale din mass-media, educație, divertisment, artă și modă. Orașul este de asemenea și un important centru al afacerilor externe, găzduind sediul Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Orașul este împărțit în cinci mari zone :  Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens și insula Staten Island. Cu peste 19,2 milioane de rezidenți pe o arie de 830km², New York este metropola cu cea mai mare densitate de locuitori din Statele Unite.

În 2001 am avut privilegiul de a-mi purta pașii pe străzile orașului care nu doarme niciodată, oraș care a inspirat o sumedenie de artiști, o parte dintre ei trecuți în neființă (respect Frank Sinatra, God bless his soul), o parte contemporani (Alicia Keys, Jay Z, Limp Bizkit și mulți muuulți alții).

Ca și oraș cosmopolit, la vremea aceea a avut un puternic impact asupra mea, dat fiind diversitatea sa culturală, precum și faptul că a reușit să adune în granițele unui singur oraș echivalentul populației României.

Cert este faptul că în primele zile de la sosire am avut crampe musculare la gât de la atâta uitat în sus la multitudinea de zgârie-nori. Am avut privilegiul de a locui în Manhattan, într-o zonă exclusivistă, la 5 minute depărtare de Empire State Building și la 5 minute de Central Park. Ce poți să își dorești mai mult de la viață ?

World Trade Center încă era la locul lui, băieții veseli l-au culcat la pământ la vreo lună după ce am revenit în țară. A fost un șoc pentru mine, încă nu realizam că fusesem cu ceva timp acolo, locul forfotea de viață. Apoi a venit umbra morții peste tot.

Ca și overall experience a fost ceva magnific, am avut să cunosc oameni total diferiți, o cultură ce, cu toate că nu se compară ca și vechime cu a noastră, a arătat că se pot face lucruri mari în timp scurt, cu efort și dăruire. Dacă ar fi să o iau iar de la capăt, acolo aș lua-o oricând și la orice oră.

Vorba aia : If I can make it there / I’ll make it everywhere

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

UA-36392182-1
Read more:
apocalipsa
Poanta secolului : Ce-ar fi dacă … ?

Acum ceva timp frații noștri mayași au făcut o profeție cum că Apocalipsa, sau ceva de genul ăsta, cu morți,...

Close