Alegerile prezidențiale în România – moartea căprioarei

Admin | Personals
13 Nov 2014

victor ponta vs klaus iohannisO dată la patru ani într-o țară civilizată au loc alegeri prezidențiale. Prilej pentru președinții care s-au dovedit vrednici să obțină un nou mandat iar pentru cei care nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor poporului să elibereze scena politică și să lase în locul lor pe alții mai vrednici, care să ducă țara respectivă pe cele mai înalte culmi ale progresului.

Rahat, scuzați-mi aberațiile, vorbeam despre tările civilizate, am uitat că draga noastră țară nu se înscrie în această categorie, ci mai mult în tagma țărilor subdezvoltate, gen Cote d’Ivoire sau Papua Noua Guinee. La noi doar cu o lovitură de stat poți da jos un președinte “ales” (a se înțelege impus) de către “voința poporului” (a se citi “de către voința prostimii”). Altfel respectivul președinte “ales” va dăinui pe parcursul maxim de mandate prevăzut de lege. Cam 3 sau 4 de obicei.

Să nu ne înțegem greșit, sunt ferm convins că o dată ajuns la “ciolan” respectivul ales va mai băga din când în când botul în borcanul cu miere. N-am nimic impotrivă, e în natura umană să bagi botul în borcanul cu miere. DAR aruncă un oscior și proștilor care te-au votat, nu sta și roade acolo numai pentru tine.

Din punctul meu de vedere, așa cum văd alegerile din acest an care bântuie România, oamenii nu sunt pregătiți pentru schimbare. E încă foarte bine împământenită în mentalitatea noastră ancestrală că omul care ne (va) conduce trebuie să fie un bun creștin (pentru că suntem o țară în care religia creștin ortodoxă se preda în școli obligatoriu până astăzi…) și să fie un om din popor. Deci, ca să înțeleg mai bine, dacă suntem o țară de țărani, președintele nostru trebuie să fie neapărat un țăran? Un intelectual nu ne poate ghida mai bine?

Ca și idee, foartă multă lume marșează pe ideea în care candidatul Victor-Virel Ponta este un om din popor, un român, tânăr, cu conexiuni la nivel strategic european, un om care este capabil să ducă România pe culmi istorice, nemaivăzute și nemaiîntâlnite. Trecând peste aceste aspecte, este destul de greu să faci asta atunci când marea majoritate a staff-ului cu care te pregătești să cuceresti lumea este implicată în dosare de corupție la nivel înalt. Când spun “implicată” mă refer la faptul că sunt ori cercetați pentru fapte de corupție, ori deja condamnați definitiv pentru fapte de corupție.

Dacă e să analizăm fraza anterioară vom observa folosirea obsesivă a cuvântului “corupție”. Mai pe înțelesul românului de rând, respectivele persoane au intermediat/mijlocit/facilitat obținerea de foloase necuvenite către trețe persoane/firme/companii (din care multe off-shore-uri, controlate tot de persoane sus puse din România. A se vedea cazul Hrebenciuc). Este la mintea gâștii că nu au intermediat gratis/degeaba/moca/moka, ci la rândul lor pentru anumite foloase materiale. Chit că a fost vorba de bani, mii de hectare de pădure (cazul Hrebenciuc) sau alte prostii de genul asta. Evident că și tagma aceasta a celor ce au beneficiat de foloase necuvenite se împarte în două categorii : proștii, care și-au riscat libertatea pentru câteva mii de euro, și băieții deștepți, cei care au riscat pentru zeci de mii , sute de mii, milioane de euro.

Acum mă întreb: în virtutea justiției din România, care oferă 2-3-5-6 ani de pușcărie pentru matrapazlâcuri de genul sus-numit, pare destul de ok să faci 2-3 ani de pușcărie pentru câteva milioane de euro, nu? Este ok, normal, mai ales că respectivele persoane nu vor împărți celula cu pedofili, violatori, criminali în serie și alte specimene, ca să înțeleagă într-adevăr cum e viața de pușcăriaș. Ei bine, nu. Respectivele persoane au regim special, acces la anumite libertăți cum ar fi telefon mobil, TV în cameră, singur în cameră, protecție din partea gardienilor, tot felul de mizilicuri de astea. Plus de asta, bum, termini 2-3 ani de pușcărie, ești un om liber, ai câteva milioane de euro în cont, te dai la fund, treaba bună, e o afacere prosperă din toate punctele de vedere. Prostimii i se arată că dreptatea există, iar pentru persoanele implicate e doar o vacanță binemeritată după atâta stres la “muncă”. A se vedea cazul Năstase, sinuciderea eșuată a secolului.

Niște oameni deștepți au venit cu ideea (într-un final…) ca pe lângă introducerea respectivei persoane în preacinstita pârnaie să i se confiște și averea, pentru că se trage concluzia că este dobândită în mod ilegal. Bravo băieți, așa se face, dar cam tardiv, pentru că băieții deștepți nu au averea pe numele lor, logic, ci pe numele finei nașului cumetrei unui văr de-al doilea de pe mama vitregă. Deci, relativ intangibil. So, mare fail din punctul ăsta de vedere.

În fine, că divagăm de la subiectul principal.

Nu știu cât de mult va avea de suferit România dacă va alege un candidat care nu este creștin ortodox, (ci protestant, asta nu-l face mai puțin creștin, ci doar nu creștin ortodox, plaga maximă în țara aceasta…), mai în vârstă (nu la fel de în vârstă ca Theodor Meleșcanu, care ziceai că a revenit din morți pentru a participa de alegeri, și oricum ar fi dat ortul popii înainte de incheierea primului mandat…), btw este român, cu toate că numele nu este (orice persoană care are cetățenia română, chit că-l cheama Ionannis sau Ionuț din Cucuieți sau Golberg…), și da, are conexiuni la nivel înalt european. Este suficient să aibă cu Germania, pentru ca de fapt Germania este motorul acestei Uniuni Europene la care am vrut cu atâta jind să aderăm.

Deci măi oameni buni? De ce nu-l votăm pe Iohannis? Pentru că e mai în vârstă decât Ponta? Pentru că nu împarte găleți și sticle de ulei prin satele uitate de lume ale țării? Pentru că nu e ROMÂN? Pentru că nu se coboară la nivelul contracandidatului său să se bage în această mare albie de porci? Pentru că vorbește elevat, și nu ca la ușa cortului cum o face celălalt?

A, am uitat, pentru că suntem o nație de oi cărora le place maxim să folosească expresia “Ce să faci, asta e, n-ai ce-i face, merge și așa…”.

Nu băieți, pentru că dacă “merge și așa”, o fi mergând pentru tine, dar pentru fii-tu, fii-ta sau pentru nepoții tăi n-o să mai meargă, pentru că nu va mai exista această țară.

A, și ca să nu uit, pentru cei care nu merg la vot pentru a-și exercita dreptul legal prevăzut de Constituție, din motive de genul “Eu ce să fac acolo, oricum sunt toți la fel”, vă zic : Mergeți dracului și votați. Cu cine vreți voi dar VOTAȚI. Nu lăsați pe alții să se exprime în locul vostru, Indiferent care-ar fi opinia voastră.

Scapă cine poate. Amin.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

UA-36392182-1
Read more:
weed
Legalize-it …

Frații noștri întru Bob Marley de pe continentul european, în speță olandezii, nu se mai pot lăuda cu privilegiul de...

Close