Afghani related stuff

Admin | Personals
25 Feb 2014

Operation Enduring FreedomNo bun.

Cum veneam eu așa agale cu avionul dinspre Denver spre România obsev cum locul de lângă mine e gol. Mai sunt câteva minute până la plecare. Zic: Soooper, mai mult loc pentru Je, să pot să mă întind mai bine când voi face nani.

Bucuria nu durează mult. Aproape de ora decolării apare un individ tuciuriu, arabian style, îmbrăcat în haine de camuflaj, cu un rucsac imens în spate. Când zic imens, zic IMENS.

Omul zice Hello, this is my spot. Eu zic Ok. La care omul încearcă să-și bage rucsacul în locul pentru bagaje de deasupra capului, în tot acest timp uitându-se ca o ciută hăituită în stânga și în dreapta…

Zic No, o fi omul stresat de ceva. Trec peste. Decolăm.

În timp ce avionul decola, mă uit cu coada ochiului la vecinul meu. Se uita cu ochi mari ba spre locul în care băgase rucsacul, ba în stânga și în dreapta, omul era destul de agitat. Se așează într-un final pe locul lui și începe să dea din picior a nerăbdare. Se întoarce brusc spre mine și-mi zice Hello, I’m Afghani, I’m from Afghanistan! În tot acest timp cu o grimasă maximă pe față. Și tot se uita pe culoar.

Zic Motherfucking robotzei, ăsta e de ăla de dă cu bombardeaua de mor oameni prin avioane. N-ar fi primul caz. Stewardesa tocmai venise, îi zic Dă-mi 50 de Jack, fără Cola, fără nimic. Viața mea deja îmi trecea prin fața ochilor. Omul când vede asta, comanda și el la fel. După ce avem amândoi paharele de whiskey în față îmi zice My friend, let’s drink like this is the last day of our lives.

Blackout. Panică. Cum vreți s-o luați. Am văzut în mintea mea avionul bubuind, coborând în flăcări, atentat, tot tacâmul. Am dat paharul ăla peste cap. Omul și-a înmuiat buzele și a lasat paharul jos. Mă întreabă Ți-e frică de moarte? Avea o față senină în acel moment. Am zis că e împăcat cu soarta pe care-o va avea oricum, e ca un vajnic kamikadze.

Am rugat stewardesa să-mi mai aducă încă 50 de whiskey. L-am dat peste cap. Am încercat să mă împac cu faptul că voi muri în momentul în care bombardeaua din rucsacul individului va bubui. M-am făcut praf relativ repede. Aveam în cap numai imaginea individului bâțâindu-se non-stop de când decolase avionul.

Misterul a fost dezlegat în momentul în care s-au deschis simultan ușile de la toaletele din față și au ieșit două pisi. Ocupaseră ambele toalete pentru a-și putea oferi suportul moral una alteia in timp ce una dintre ele face caca. Sau pipi. Ideea era că au stat acolo aproape jumătate de oră.

Bietul om a țâșnit ca o rachetă, s-a înfipt într-una din toalete și după cam 10 min a ieșit cu un zâmbet trimfător pe față. Se așează lângă mine liniștit, pune picior peste picior, soarbe restul de whiskey și-mi zice Omule, nush cum să-ți zic, dar dacă mai stăteau alea mult acolo dărâmam ușa. Era să fac pe mine, nu mai știam ce să fac de atâta agitație…

So, așa cum a fost dovedit, a fost o alarmă falsă. Am ajuns să-l cunosc cu adevărat pe “teroristul afghan” care a stat lângă mine. Tocmai terminase de servit 5 ani în cadrul Armatei SUA și acum se întorcea pentru prima dată în acești 5 ani acasă in Afghanistan, la soție și cei doi copii. Mi-a arătat fotografii cu ei, a plâns nițel, s-a mai scărpinat iar apoi s-a băgat la somn.

În tot acest timp, individul de lângă el (aka Je), cu ochii injectați de la whiskey, încă ținând în mână paharul, se chinuia să doarmă. Am avut în cap numai imagini cu avioane prăbușite and stuff.

N-am dormit până acasă.

 

 

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

UA-36392182-1
Read more:
bucovina
Referitor la “provinciali”

Din cauze și motive obiective de criză am fost silit acum ceva ani să ma mut în București. Nu a...

Close